ΕΒΓΕ 2013

Στην όμορφη και φιλόξενη κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών και με την έντονη παρουσία εκπροσώπων από τους χώρους της πολιτικής, των τεχνών, των γραμμάτων, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/4 η πλέον εξωστρεφής τελετή απονομής των ΕΒΓΕ 2013.

Θερμό χειροκρότημα, καλή μουσική, μια υπέροχη παρουσιάστρια (στο πρόσωπο της Λυδίας Παπαϊωάννου), ευρηματικά video και ένα κοινό σε μεγάλα κέφια ήταν τα σημεία σημάδεψαν τη χθεσινή βραδιά.

Όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, κύριο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης υπήρξε η διασπορά-ρεκόρ των βραβείων, αφού συνολικά βραβεύθηκαν 64 διαφορετικά ονόματα (32 εκ των οποίων για πρώτη φορά). Η πληθώρα αυτή των βραβευθέντων αποδεικνύει περίτρανα το υψηλό επίπεδο της ελληνικής δημιουργικής κοινότητας, που συνεχώς ανεβάζει τον πήχη και μας κάνει υπερήφανους με συνεχείς διακρίσεις ακόμα και εκτός συνόρων.

Το ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ απέσπασε φέτος το δημιουργικό γραφείο G Design Studio, το οποίο γίνεται το όγδοο γραφείο στην ιστορία του θεσμού, που κερδίζει τη μέγιστη αυτή διάκριση.
Τα χρυσά των κριτικών επιτροπών κατανεμήθηκαν ως εξής:
- Bob Studio για τα μπουκάλια αλκοολούχων ποτών Roots (Γραφιστική)
- G Design Studio για το έργο του, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Εικονογράφηση) και
- Nomint για το έργο της “Google Art Project – Launch Video” (ψηφιακές εφαρμογές)

Το ΕΒΓΕ συνολικής προσφοράς, το οποίο απένειμε το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας στην Λεώνη Βιδάλη, για την προσφορά της στην εκπαίδευση.
Ο κατάλογος των ΕΒΓΕ θα είναι διαθέσιμος σύντομα στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας, ενώ μπορείτε ήδη να τον παραγγέλνετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.designesrstribe.com
Την πλήρη λίστα των νικητών μπορείτε να βρείτε εδώ

Τα ΕΒΓΕ διοργανώνονται από το περιοδικό +DESIGN και έχουν την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Γραφιστικών Ενώσεων Icograda και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. Aπό τα πρώτα χρόνια τα Βραβεία αποδείχθηκαν μια εξαιρετική αφορμή για συγκέντρωση και αποτίμηση της συνολικής γραφιστικής και εικονογραφικής παραγωγής της χώρας μας, ενώ ένας από τους στόχους των διοργανωτών είναι η άμιλλα να οδηγεί σε όλο και πιο ποιοτικά αποτελέσματα.
Χορηγοί των φετινών ΕΒΓΕ ήταν οι: 123RF, Aurion, Forlabels, Ι. Δικαίος.
Χορηγός εκτυπώσεων Large Format: Genesis
Δωροθέτες κατηγορίας Νέων Δημιουργών: Βακαλό, Χαρτιά Περράκης, Photobookstore.gr